BELGISCH PORTAAL VOOR ONDERZOEK EN INNOVATIE

Het portaal Research.be ontwikkeld door de Dienst voor Wetenschappelijke en Technische Informatie (DWTI) maakt het mogelijk op een gestructureerde wijze de belangrijke websites te vinden inzake onderzoek, ontwikkeling en innovatie in België of in een Europees of internationaal samenwerkingsverband. De nadruk ligt op activiteiten die een beroep doen op overheidssubsidies. Het portaal is een unieke toegangspoort tot de informatiebronnen en het wetenschappelijke potentieel in België, en draagt aldus bij tot het uitbouwen van de Europese Onderzoeksruimte (EOR).

Het portaal richt zich tot al wie deelneemt aan het systeem van onderzoek en innovatie, zowel in België als erbuiten: politieke beleidsmakers, openbare besturen, beheerders, de wetenschappelijke gemeenschap, bedrijven, degenen die de resultaten gebruiken. In bredere zin is dit portaal ook een venster op onderzoek en innovatie voor een ander doelpubliek, zoals leerkrachten, studenten, journalisten, culturele middens, zonder het grote publiek te vergeten.

De huidige versie geeft toegang tot federale websites en de belangrijkste sites van de gewesten, de gemeenschappen en de Europese Unie. Het is de bedoeling dat dit portaal geleidelijk aan groeit, in samenwerking met al wie erbij betrokken is en met de gebruikers. Ook de technische aspecten, zoals de zoekmachine en de navigatiemiddelen zullen nog verbeteren.


De ploeg

Inhoud: Laurent Ghys, Denis Renard, Eric Laureys
Revisie: Bertha De Poorter, Laurent Ghys, Elena Phalet, Eric Laureys, Denis Renard
Ontwerp en technische verwezenlijking: Tom De Paepe, Guy Chaboteaux
Grafisch ontwerp: Hanne Donvil

Contactpersonen: Eric Laureys

DIENST VOOR WETENSCHAPPELIJKE EN TECHNISCHE INFORMATIE (DWTI)

De Dienst voor Wetenschappelijke en Technische Informatie (DWTI) hangt af van het bestuur van het federale wetenschapsbeleid. Als informatiebemiddelaar staat de DWTI ten dienste van de wetenschappelijke gemeenschap, het openbaar bestuur, de sociale en de bedrijfswereld.

Naast het uitbouwen van dit portaal verricht de DWTI de volgende taken:

Meer details kan u vinden op de website van de DWTI. http://www.stis.belspo.be):

IMPORTANT NOTE

It appears that research.be not fully supports the browser you are using :CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)on the operating system .

If this web site does not work properly, please help us enhancing our service: e-mail us at research.be@stis.belspo.be.

 

  Are you looking for scientific publications (papers, patents, etc.)? Please e-mail us at the Scientific and Technical Information Service.     

 
Federal Science Policy Scientific and Technical Information Service